Nieuwsberichten

21-09-2020

Vandaag is de 5e AED binnen de bebouwde kom van Moesel geplaatst bij Brede school Moesel. Met deze AED erbij telt Moesel 7 AED's die 24/7 inzetbaar zijn in het geval van een circulatiestilstand. 
Tevens is met deze AED de bebouwde kom van Moesel voorzien van het minimaal aantal benodigde AED's.
Binnenkort volgt nog een officieel persmoment.

 

28-05-2020

In Gezondheidscentrum het Gezondheidshuys gelegen aan de Oudenakkerstraat kunt u veel verschillende zorgverleners vinden, waaronder Apotheek Zuijdgeest, Huisartsenpraktijk Wolters en Janssen en Jouwfysio.

Stichting Hartsave Moesel en het Gezondheidshuys hebben afspraken gemaakt om Moesel hartveiliger te maken. Het Gezondheidshuys heeft haar AED beschikbaar gesteld voor de buurt, zo kan deze buiten de openingstijden ingezet worden bij een reanimatie. Stichting Hartsave Moesel heeft de buitenkast aangeschaft zodat de AED veilig en droog kan worden opgeborgen.

Het Gezondheidshuys is blij dat zij een bijdrage kunnen leveren aan een hartveilige wijk. Stichting Hartsave Moesel is zeer verheugd dat het Gezondheidshuys haar AED beschikbaar stelt. Met deze AED is de gewenste dekking van AED’s binnen de bebouwde kom bijna rond.

Voor het gehele persbericht, ga naar: 
https://www.weertdegekste.nl/2020/06/hartsave-moesel-en-gezondheidshuys-plaatsen-aed/

 

Jaarverslag 2019

Download hieronder het jaarverslag van 2019.

 

19-12-2019

Vandaag heeft burgemeester Jos Heijmans de AED bij Hoeve Lieshout officieel onthult! Wij zijn blij met het heugelijke feit dat deze AED nu inzetbaar is voor het buitengebied van Weert. Zo is het buitengebied van onze wijk ook weer een stukje meer hartsave!
Lees hier het artikel van Weert De Gekste:  https://www.weertdegekste.nl/2019/12/hoeve-lieshout-zet-verdere-stappen-in-een-duurzame-en-veilige-omgeving-fotos/?fbclid=IwAR1gZmb4Jr5NlTVATQ3GG2JMDMJOHCKwTElPtj-8pq6yCPeoOFtrHnJQm1c

 

22-10-2019

Wij willen alle leden van de Rabobank bedanken voor het stemmen op onze stichting!
Met dit mooie bedrag kunnen wij Moesel weer een beetje meer hartsave maken. En natuurlijk de Rabobank bedankt voor dit mooie initiatief.

 

23-09-2019

Vandaag hebben wij twee trainer AED's gekregen van EHBO-vereniging Stramproy-Tungelroy!
Hier zijn wij erg blij mee! Zo kunnen wij starten met het verzorgen van reanimatie- en AED-cursussen in Moesel.
EHBO-vereniging Stramproy-Tungelroy enorm bedankt voor jullie hulp!
Wij hopen dat wij veel mensen kunnen opleiden met deze trainer AED's.

 

12-06-2019

Wij zijn erg blij met de geslaagde informatieavond!
Grote dank aan alle aanwezigen en speciale dank aan de hulpverleners van AmbulanceZorg Limburg-Noord, Brandweer Weert, Leon Triepels (Hart voor Limburg), Theo Schrijnemakers (HartslagNu) & Paulien van Mierlo.
Weert de Gekste bedankt voor de foto's en het mooie artikel.
Lees hier het artikel van Weert de Gekste:
https://www.weertdegekste.nl/2019/06/hartsave-moesel-op-zoek-naar-meer-burgerhulpverleners/   

 

07-06-2019

Vandaag is de eerste AED van Stichting Hartsave Moesel officieel onthult door wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert.
Bij deze onthulling waren enkele buurtbewoners aanwezig, maar ook een vertegenwoordiger van de wijkraad Moesel, Ans Vullers teammanager standplaats Weert, Kelpen en Roggel van AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Brandweer Weert.

Wij willen alle buurtbewoners, de wijkraad Moesel en Samenfonds0495 bedanken voor het sponsoren van geld waardoor deze AED is aangeschaft.
Zie hieronder enkele foto's, met dank aan Weert de Gekste.
Lees hier het volledige artikel:  https://www.weertdegekste.nl/2019/06/eerste-aed-hartsave-moesel-onthuld-fotos/?fbclid=IwAR2Qza_Cz8_UJjLh77XdAoIiXL2tXIzq_yk7i2q86VQCppNqSEqjEUDz71A

 

28-05-2019

AED nieuws!
Op 15 mei jongstleden is de eerste AED van Stichting Hartsave Moesel aan de Henricus Woutersstraat geplaatst. Op 7 juni 2019 wordt deze AED officieel onthult door wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert.
Daarnaast heeft Stichting Hartsave Moesel in samenwerking met Punt Welzijn de AED van buurtcentrum Moesel buiten geplaatst. Ook deze AED is vanaf 28 mei inzetbaar voor de wijk!

 

06-03-2019

Sinds vandaag is het officieel: "Stichting Hartsave Moesel".
Met dank aan Malherbe Houben Kuijper Notarissen Weert.

 

22-02-2019

Stichting Hartsave Moesel heeft de laatst benodigde €350,00 ontvangen van Samenfonds0495 voor de aanschaf van de eerste AED. Deze komt op de Henricus Woutersstraat 16 te hangen.